Antena 3 CNN Externe Obama: schimbarea climatică este o problemă de securitate naţională

Obama: schimbarea climatică este o problemă de securitate naţională

Obama: schimbarea climatică este o problemă de securitate naţională
10 Dec 2008   •   16:24

Preşedintele ales al SUA Barack Obama a declarat că atacarea shimbărilor climaterice globale este o urgenţă ce va crea locuri de muncă, aprecia acesta după întâlnirea cu Al Gore, care a câştigat un premiu Nobel pentru munca în acest domeniu. În discuţia cu reporterii, Obama a arătat că va avea o abordare agresivă a încălzirii globale atunci când va prelua postul.
?Toţi trei am căzut de acord că s-a terminat vremea amânării, s-a terminat vremea negării?, crede acesta. Obama speră că abordarea schimbării climatice poate crea locurile de muncă ce vor ajuta SUA să iasă din recesiune. El a început deja să detalieze planurile pentru un program masiv de recuperare pentru a stimula economia americană şi a crea 2,5 milioane locuri de muncă. Preşedintele a dezvăluit că va lucra cu democraţi, liberali, afacerişti sau consumatori pentru a se ajunge la un consens.
Obama a găsit un partener în Gore, cunoscut pentru munca sa ca susţinător al combaterii încălzirii globale. Deja la două zile după alegerea ca preşedinte a lui Obama, Alianţa pentru Protecţia Climatului, condusă de Gore, a demarat o campanie media prin care cerea investiţii imediate în eficientizarea energiei, producerea prin surse regenerabile precum energia eoliana sau solara şi crearea unei reţele naţionale.
Gore este susţinut de toate grupurile ecologiste americane, ce consideră că administraţia Obama are o şansă de a combate încălzirea globală. Criticii l-au acuzat pe Bush că a amânat această problemă, în vreme ce Casa Albă susţine că ia măsuri fără a dăuna economiei americane.
?Avem acum ocazia să creăm locuri de muncă în toată ţara, în toate cele 50 de state, să redăm energia Americii, să redesenăm cum folosim energia, să ne gândim cum creştem eficienţa, să facem econpmia mai puternică, să fim în siguranţă, să reducem dependenţa de petrol stăin şi sp devenim mai competitiv pentru decenii ce vor veni, chiar în timp ce salvăm planeta?, declara Obama la finalul întâlnirii de peste două ore dintre el, vicepreşedintele său şi Al Gore.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incalzire globala criza economica
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close