Antena 3 CNN Externe Obama: Scurgerea de petrol este un 11 septembrie ecologic

Obama: Scurgerea de petrol este un 11 septembrie ecologic

Obama: Scurgerea de petrol este un 11 septembrie ecologic
15 Iun 2010   •   04:20

Preşedintele american Barack Obama califica scurgerea de petrol din Golful Mexic a fi un 11 septembrie de mediu, în timp ce a început un turneu în regiune.

În cadrul unui interviu pentru agenţia de ştiri Politico, Obama a promis să facă presiuni pentru o revizuire completă a politicii energetice americane ce să reducă dependenţa americană de petrolul extern şi periculoase foraje de mare adâncime.

"În acelaşi fel în care opinii noastre despre vulnerabilităţi şi politica noastră externă au fost modelate profund de 11 septembrie, cred că acest dezastru va modela modul cum gândim despre mediu şi energie în următorii ani," crede Obama .

"Una din cele mai mari provocări de conducere pentru mine va fi a mă asigura că învăţăm lecţiile care trebuie din acest dezastru."

Comentariile marchează începutul unei săptămâni cruciale pentru preşedinte pe fondul oferirii răspunsului la acuzaţiile că guvernarea sa nu a reacţionat corespunzător în cel mai mare dezastru de mediu din America.

După vizitarea statelor Alabama, Mississippi şi Florida, preşedintele va încerca să preia controlul cu primul mesaj adresat naţiunii din Biroul Oval.

Preşedinţii americani rezervă cadrul formal al unor asemenea transmisii tv în prime-time pentru momente majore de criză naţională, precum războaie şi dezastre.

Interviul din Politico arată că Obama va folosi platforma aceasta pentru a ruga Congresul să adopte un important act legislativ privind energia şi clima, demonstrând că evenimentele tragice din Golf pot fi un vehicul pentru schimbări pozitive.

 Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close