Antena 3 CNN Externe Obama se îndreaptă spre victorie - are un avans de şase procente

Obama se îndreaptă spre victorie - are un avans de şase procente

Obama se îndreaptă spre victorie - are un avans de şase procente
13 Oct 2008   •   03:17

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Barack Obama, a câştigat un avans de şase puncte procentuale faţă de contracandidatul republican, John McCain, care nu reuşeşte sa găsească tonul de campanie adecvat. Potrivit ultimului sondaj realizat de Reuters/C -SPAN/Zogby, se poate vorbi din acest moment de o tendinţă clară a preferinţelor electoratului către Obama.
De altfel, Obama a crescut nu numai de puţin patru procente pe decursul unei săptămâni, ajungând la 49% opţiuni de vot pentru democrat, faţă de cele 43% ale lui John McCain. Marja de eroare este de 2,9%, dar, potrivit sociologului John Zogby, preşedintele Zogby International, sondajul este "statistic semnificativ", pentru că a înregistrat o evoluţie constantă în favoarea candidatului democrat. McCain a pierdut un procent pe zi în ultimele patru zile, care au coincis cu adâncirea crizei financiare, semn că nu a reuşit să convingă publicul că are solutii economice viabile.
Deşi avansul şi evoluţia preferenţilor pot părea liniştitoare, analiştii iau în considerare faptul că americanii s/ar putea raporta diferit la candidaţi în ziua alegerilor. In sensul că, deşi candidaţi au evitat disputele cu conotaţii rasiale, există riscul ca unii dintre respondenţi să fi minţit la sondaje. Conform experienţei trecute mulţi dintre respondenţii la sondaje numesc un candidat de culoare ca preferat pentru a nu fi bănuiţi de discriminare rasială.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close