Antena 3 CNN Externe Obama: SUA analizează posibilitatea de a reintroduce Coreea de Nord pe lista statelor care susţin terorismul

Obama: SUA analizează posibilitatea de a reintroduce Coreea de Nord pe lista statelor care susţin terorismul

Obama: SUA analizează posibilitatea de a reintroduce Coreea de Nord pe lista statelor care susţin terorismul
21 Dec 2014   •   22:27

Barack Obama anunţat Statele Unite vor analiza posibilitatea de a reintroduce Coreea de Nord pe lista statelor care susţin terorismul, după piratarea Sony Picture, despre care Washingtonul afirmă că a fost orchestrată de Phenian.

"Vom recurge la o examinare prin intermediul unui proces deja în funcţiune", a declarat preşedintele american într-un interviu acordat emisiunii "State of the Union" de la CNN şi difuzat duminică, relatează AFP.

"Criteriile noastre pentru a spune că un stat susţine terorismul sunt clare. Nu vom emite judecăţi doar pe baza evenimentelor zilei. Trecem în revistă toate elemente şi, potrivit acestor fapte, ne vom pronunţa", a adăugat liderul american.

Potrivit Washingtonului, Phenianul a lansat o vastă operaţiune de piratare a reţelei Sony Picture, care a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru Crăciun a filmului "The Interview", o parodie comică despre un complot fictiv al CIA de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Coreea de Nord a fost retrasă de pe lista americană a statelor care susţin terorismul în 2008. Aceasta conţine state precum Iran, Sudan, Siria şi Cuba.

×
Subiecte în articol: Barack Obama Coreea de Nord
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close