Antena 3 CNN Externe Obama: SUA realizează "progrese reale" în lupta cu terorismul

Obama: SUA realizează "progrese reale" în lupta cu terorismul

Obama: SUA realizează "progrese reale" în lupta cu terorismul
Sursa foto: obama barac
07 Oct 2009   •   19:10

Preşedintele american Barack Obama a mulţumit angajaţilor din contraterorism care au muncit pentru a preveni atacurile asupra SUA şi aliaţilor, apreciind că au ?realizat un progres real " în ruperea reţelelor extremiste sau al-Qaida .
"Recordul serviciului vostru este scris în atacurile care nu au loc niciodată- pentru că le-aţi împiedicat- şi numărului nedefinit de americani care sunt în viaţă azi deoarece i-aţi salvat?, a declarat Obama în faţa unei audienţe la Centrul Naţional pentru Contraterorism din Washington.
Obama a mai avertizat totuşi că duşmanii Statelor Unite nu au odihnă, sunt plini de resurse şi "încă complotează."

"Nimeni nu poate promite că nu va mai exista nicicând un atac pe pământ american. Dar vă pot promite un lucru: să fac tot ce îmi stă în putinţă ca preşedinte pentru a păstra America în siguranţă. Şi promit să vă dau tuturor uneltele şi sprijinul de care aveţi nevoie pentru a vă face treaba."

Vizita lui Obama era menită a oferi un impuls analiştilor care lucrează în anonimat în acel centru, organism format din mai multe agenţii, după atacurile de la 11 septembrie 2001. Centrul are o dublă menire: de analiză a informaţii şi planificare operaţională. Angajaţii colectează informaţii pentru a combate terorismul în interiorul SUA sau în exterior.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close