Antena 3 CNN Externe Răspunsul genial al lui Barack Obama, după ce Donald Trump a avertizat că SUA ar putea să nu își respecte angajamentele NATO

Răspunsul genial al lui Barack Obama, după ce Donald Trump a avertizat că SUA ar putea să nu își respecte angajamentele NATO

Răspunsul genial al lui Barack Obama, după ce Donald Trump a avertizat că SUA ar putea să nu își respecte angajamentele NATO
24 Iul 2016   •   17:54

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la preşedinţia SUA, a oferit, într-un interviu acordat ziarului The New York Times, detalii despre poziţiile sale în materie de politică externă, condiţionând menţinerea alianţelor în Europa şi Asia şi precizând că s-ar înţelege bine cu Vladimir Putin.

Întrebat cum ar reacţiona dacă Rusia ar interveni în ţările baltice, Trump a răspuns: "Nu vreau să vă spun ce aş face, deoarece nu vreau ca Putin să ştie ce aş face. Am şanse mari să devin preşedinte şi nu sunt ca Barack Obama, care, de fiecare dată când trimite trupe în Irak sau în altă parte, anunţă totul în conferinţe de presă".

Reporter: Este vorba de ţări NATO şi suntem obligaţi prin tratate.

Trump: "Avem multe state NATO care nu îşi achită contribuţiile. Nu putem uita de aceste facturi. Au obligaţiile de a-şi plăti facturile. Multe ţări NATO nu îşi plătesc contribuţiile, nu îşi îndeplinesc obligaţiile. Este un lucru major, nu-l putem trece cu vederea. Aceste ţări şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de noi? Dacă îşi îndeplinesc obligaţiile faţă de noi, atunci răspunsul este favorabil".

Actualul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, a criticat declarația făcută de Trump și susține că acestea demonstrează că nu este pregătit să devină președinte al SUA.

“Este o foarte mare diferență între a încuraja aliații noștri europeni să continue investițiile în apărare, mai ales cu o Rusie din ce în ce mai agresivă și a le spune ‘Știți ce? S-ar putea să nu ne respectăm angajamentele luate în cea mai importantă aliață din istoria lumii’, a explicat Obama, într-un interviu difuzat duminică, citat de Business Insider.

În contrast, Obama a explicat că Hillary Clinton, candidatul democrat pentru cursa prezidențială din Statele Unite, care a fost secretar de stat în mandatul său, este 100% pregătită să preia frâiele puterii în ianuarie.

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close