Antena 3 CNN Externe Obama susţine că nu este insensibil ca Spock din serialul Star Trek

Obama susţine că nu este insensibil ca Spock din serialul Star Trek

Obama susţine că nu este insensibil ca Spock din serialul Star Trek
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
24 Dec 2011   •   11:51

În timpul emisiunii Barbarei Walters a postului ABC, preşedintele Statelor Unite Barack Obama a căutat să explice că există o percepţie eronată asupra felului său de a fi. Acesta a declarat cã nu este insensibil şi cerebral în abordarea vieţii, menţionând că "domnul Spock" din Star Trek este opusul personalităţii sale, relateazã AFP.

La întrebarea "care este cea mai eronatã concepţie" pe care o au oamenii care nu îl cunosc personal, Obama a rãspuns: "ideea cã eu sunt insensibil, ca Spock, sau foarte cerebral". Personajul din seria de televiziune cult al anilor 1980 Star Trek, este cunoscut pentru încercãrile sale de a suprima emoţiile în favoarea logicii.

"De fapt, pot fi foarte sensibil. Problema pentru mine în acest domeniu este cã, de obicei, presa sau oamenii vor sã îţi arãţi emoţiile. Şi dacã nu le arãţi în mod dramatic, nu trec de bariera ecranului", a explicat preşedintele.

Unul dintre motivele pentru care presa a insistat pe acest subiect este ziua de 1 mai a acestui an, cãnd preşedintele a dat ordinul direct de a lua cu asalt o locuinţã fortificatã din Pakistan unde se ascundea Osama ben Laden. Cu doar câteva ore înaintea încheierii acestei operaţiuni prin moartea liderului Al-qaida, Obama juca golf ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Presa americanã a remarcat sângele rece de care Obama a dat dovadã, Los Angeles Times subliniind printre altele cã preşedintele posedã atitudinea perfectã a unui "jucãtor de poker" cu o expresie impasibilã.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close