Antena 3 Externe Obama trimite înapoi la Trezorerie 5% din salariul său, în urma tăierilor bugetare

Obama trimite înapoi la Trezorerie 5% din salariul său, în urma tăierilor bugetare

04 Apr 2013   •   10:44
Obama trimite înapoi la Trezorerie 5% din salariul său, în urma tăierilor bugetare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Preşedintele Barack Obama va oferi statului federal cinci la sută din salariul său, în semn de solidaritate cu funcţionarii afectaţi de consecinţele recente ale tăierilor bugetului, a declarat miercuri un oficial american, pentru AFP.
   
Obama, al cărui salariu anual brut stabilit prin lege este de 400.000 de dolari, va semna lunar cecuri către Trezorerie, retroactiv pentru martie, când au intrat în vigoare tăieri automate la buget, a precizat acest oficial sub protecţia anonimatului.

"Preşedintele a decis să dea o parte a salariului său Trezoreriei, alăturându-se sacrificiilor funcţionarilor, afectaţi de tăieri bugetare", a declarat el.
   
O consecinţă a incapacităţii republicanilor şi democraţilor, în Congres, de a se înţelege asupra unei modalităţi de reducere a deficitelor, exerciţiul bugetar în curs, care expiră la 30 seprembrie, a fost amputat cu 85 de miliarde de dolari.
   
Între alte consecinţe, sute de mii de funcţionari sau personal contractual au fost informaţi că vor primi zile de concediu fără plată.
   

×
Subiecte în articol: Obama Barack Obama Congres SUA

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close