Antena 3 CNN Externe Obama va merge cu trenul la Washington

Obama va merge cu trenul la Washington

Obama va merge cu trenul la Washington
16 Dec 2008   •   13:33

Preşedintele ales Barack Obama va merge cu trenul, înpreună cu familia sa, de la Philadelphia la Washington, în weekendul dinainte de ceremonia de învestitură, din 20 ianuarie. Acesta urmează astfel tradiţia preşedinţilor aleşi, care au călătorit cu trenul până la Washington înainte de a fi învestiţi în funcţie. Trenul lui Obama va pleca sâmbătă, 17 ianuarie, din Philadelphia şi va ajunge la Washington în cursul serii.
În dimineaţa zilei de 17 ianuarie, Obama şi familia sa vor participa la o ceremonie în Philadelphia, înainte de a se urca în tren şi a merge la Wilmington (Delaware), unde li se vor alătura vicepreşedintele ales Joe Biden şi familia acestuia. Împreună, ei vor merge la Baltimore (Maryland), unde vor participa la o altă ceremonie, după care vor ajunge la Washington în cursul serii de sâmbătă.
"Călătoria reprezintă ultima etapă a unui drum care a început pe treptele Old State Capitol din Illinois şi va culmina pe treptele Capitoliului" din capitala federală, a anunţat luni comisia însărcinată cu ceremonia de învestitură.
Obama şi-a anunţat candidatura la Old State Capitol - locul unde Abraham Lincoln a susţinut un discurs celebru, despre necesitatea ca Statele Unite să renunţe la diviziunile privind sclavia.
La ceremoniile de la Washington din 20 ianuarie sunt aşteptaţi între 2 şi 4 milioane de americani. Chiar şi în condiţiile prezenţei unui număr de doar două milioane de spectatori, este de aşteptat ca sistemul de transport din capitala americană să fie blocat. În acelaşi timp, autorităţile locale declarau că au găsit loc de parcare doar pentru jumătate din cele 10.000 de autobuze aşteptate să sosească în capitala americană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: administratia americana
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close