Antena 3 CNN Externe Obama vrea impunerea unei "taxe Buffet" pentru cei bogaţi

Obama vrea impunerea unei "taxe Buffet" pentru cei bogaţi

Obama vrea impunerea unei "taxe Buffet" pentru cei bogaţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
18 Sep 2011   •   15:05
Preşedintele american Barack Obama va propune luni, în Congres, impunerea unei aşa numite "taxe Buffet”, pentru cei care câştigă peste un milion de dolari pe an, conform Reuters.

Propunerea, care face parte dintr-un pachet de măsuri de reducere a deficitului bugetar cu 3.000 de miliarde de dolari în următorii 10 ani, va atrage electoratul democrat în alegerile prezidenţiale din 2012, dar nu va avea o contribuţie semnificativă la majorarea veniturilior, comentează agenţia.

Dan Pfeiffer, directorul pentru Comunicare de la Casa Albă, a declarat că taxa are rolul ca milionarii să plătească impozite cel puţin egale cu cele suportate de familiile din clasa mijlocie.

În schimb, denumirea „taxa Buffet” se referă la faptul că investitorul miliardar a afirmat în acest an că oamenii bogaţi plătesc deseori impozite mai mici decât cei care lucrează pentru ei, din cauza unor scăpări ale Codului Fiscal.

Preşedintele american va prezena luni măsurile care vor majora veniturile fiscale şi vor reduce cheltuieli guvernamentale, cu menţiunea că Obama nu va recomanda modificarea programului federal de pensii, a anunţat Casa Albă.

Congresul poate lua în considerare recomandările preşedintelui, dar le poate ignora, de asemenea. Republicanii au anunţat că nu vor accepta majorările de taxe propuse de Obama.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close