Antena 3 Externe O bunică a fost obligată de judecători să şteargă toate pozele cu nepoţii ei de pe reţelele sociale

O bunică a fost obligată de judecători să şteargă toate pozele cu nepoţii ei de pe reţelele sociale

de L.D.    |    22 Mai 2020   •   15:01
O bunică a fost obligată de judecători să şteargă toate pozele cu nepoţii ei de pe reţelele sociale
Sursa foto: pexels

O bunică din Olanda a fost obligată de Instanță să înlăture imaginile de pe rețelele sociale care îi înfățișează pe nepoții ei, după ce a fost dată în judecată de propria fiică pentru publicarea acestora.

Mama copiilor în vârstă de 16, respectiv 6 și 5 ani, totodată și fiica femeii, i-a cerut bătrânei în nenumărate rânduri să elimine fotografiile de pe rețelele sociale, deoarece nu este de acord cu expunerea publică.

După ce aceasta a refuzat, femeia a depus o plângere în instanță, invocând legislația GDPR, întrucât fotografiile respective pot ajunge, prin intermediul rețelelor sociale, în mâinile unor terți.

Judecătorii au hotărât că bunica trebuie să scoată imaginile publicate de pe internet, altfel va plăti câte 50 de euro pe zi, pentru fiecare zi în care nu respectă hotărârea, până va ajunge la o sumă totală de 1.000 de euro, scrie businessinsider.my.

"Cred că hotărârea va surprinde o mulțime de oameni care probabil nu se gândesc prea mult înainte de a posta fotografii", a spus avocatul Neil Brown.

×
Subiecte în articol: bunica poze nepoti

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close