Antena 3 CNN Externe O bunică a fost obligată de judecători să şteargă toate pozele cu nepoţii ei de pe reţelele sociale

O bunică a fost obligată de judecători să şteargă toate pozele cu nepoţii ei de pe reţelele sociale

O bunică din Olanda a fost obligată de Instanță să înlăture imaginile de pe rețelele sociale care îi înfățișează pe nepoții ei, după ce a fost dată în judecată de propria fiică pentru publicarea acestora.

O bunică a fost obligată de judecători să şteargă toate pozele cu nepoţii ei de pe reţelele sociale
Sursa foto: pexels
22 Mai 2020   •   15:01

Mama copiilor în vârstă de 16, respectiv 6 și 5 ani, totodată și fiica femeii, i-a cerut bătrânei în nenumărate rânduri să elimine fotografiile de pe rețelele sociale, deoarece nu este de acord cu expunerea publică.

După ce aceasta a refuzat, femeia a depus o plângere în instanță, invocând legislația GDPR, întrucât fotografiile respective pot ajunge, prin intermediul rețelelor sociale, în mâinile unor terți.

Judecătorii au hotărât că bunica trebuie să scoată imaginile publicate de pe internet, altfel va plăti câte 50 de euro pe zi, pentru fiecare zi în care nu respectă hotărârea, până va ajunge la o sumă totală de 1.000 de euro, scrie businessinsider.my.

"Cred că hotărârea va surprinde o mulțime de oameni care probabil nu se gândesc prea mult înainte de a posta fotografii", a spus avocatul Neil Brown.

×
Subiecte în articol: bunica poze nepoti
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close