Antena 3 CNN Externe Occidentul se teme că FMI nu va avea destui bani pentru salvat lumea, mai ales Europa de Est

Occidentul se teme că FMI nu va avea destui bani pentru salvat lumea, mai ales Europa de Est

Occidentul se teme că FMI nu va avea destui bani pentru salvat lumea, mai ales Europa de Est
Sursa foto: gordon brown
24 Feb 2009   •   10:22

Temerile sunt tot mai mari că Fondul Monetat Internaţional va avea dificultăţi în a strânge toţi banii necesari pentru ajutarea tuturor statelor ce au nevoie, pe măsură ce criza economică se desfăşoară.
Liderii celor mai bogate state europene au promis duminică că vor ajuta FMI să strângă 200 miliarde dolari pentru împrumuturi de criză, dar luni a devenit evident că statele UE ar putea găsi aceşti bani, în acelaşi timp în care încearcă să facă faţă propriilor probleme.
Surse citate de The Times susţin că în preajma summitului G20 din aprilie, premierul britanic, Gordon Brown, vaavea discuţii bilaterale pentru iniţierea de reformare a reglementărilor şi instituţiilor financiare globale,dar şi pentru găsirea de bani pentru FMI.
Insitutuţia a recunoscut că după ce Japonia a dat împrumutat 100 miliarde dolari are disponibili circa 300 de miliarde pentru împrumuturi, mai puţin faţă de cele 500 de miliarde fixate ca obiectiv.
Cheia pentru găsirea diferenţei este la ţările cu resurse multe, printre care China sau alte state bogate în petrol.
Brown aprecia duminică că un FMI întărit ar putea ajuta statele din Europa Centrală şi de Est. Există temerea că Letonia şi Ungaria vor fi urmate de alte state membre UE în accesarea de împrumuturi de criză, printre care se găseşte şi România, care ar pregăti o cerere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI imprumut FMI
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close