Antena 3 CNN Externe "Ofensiva" franco-germană pentru crearea de locuri de muncă. "Este necesar să acţionăm urgent"

"Ofensiva" franco-germană pentru crearea de locuri de muncă. "Este necesar să acţionăm urgent"

"Ofensiva" franco-germană pentru crearea de locuri de muncă. "Este necesar să acţionăm urgent"
Sursa foto: Foto: www.socialistparty.org.uk
28 Mai 2013   •   20:14

Autorităţile din Paris şi Berlin au lansat marţi o "ofensivă" franco-germană pentru crearea de locuri de muncă pentru tinerii din Europa. Acţiunea urmează să fie finalizată la începutul lui iulie, la Berlin. François Hollande a anunţat că va acţiona împreună cu Angela Merkel, aşteptată joi la Paris, informează AFP.

"Este necesar să acţionăm de urgenţă. Şase milioane de tineri (cu vârsta între 15 şi 24 de ani) sunt şomeri în Europa", iar "aproape 14 milioane nu au un loc de muncă, nu urmează studii sau nu urmează cursuri de ucenicie", a precizat preşedintele francez într-un colocviu la Paris.

"Ofensiva vizând crearea de locuri de muncă pentru tineri este lansată astăzi (marţi)", a declarat el, oferind asigurări că este "de acord cu cancelarul Angela Merkel în vederea atingerii unui veritabil plan pentru (crearea de) locuri de muncă pentru tineri încă din acest an".

Planul franco-german, intitulat "Iniţiativa europeană pentru creştere şi creare de locuri de muncă", se va sprijini pe trei pârghii: accesul IMM-urilor la credite, dezvoltarea de alternative şi mobilitatea geografică.

Şase miliarde de euro vor fi investite în crearea de locuri de muncă pentru tineri, în cadrul proiectului de buget european pentru perioada 2014-2020, pe care Parlamentul European (PE) urmează să îl adopte. Preşedintele francez doreşte ca aceste fonduri să poată fi mobilizate "foarte repede".

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close