Antena 3 CNN Externe Ofensiva împotriva fumatului capătă noi dimensiuni în America

Ofensiva împotriva fumatului capătă noi dimensiuni în America

Ofensiva împotriva fumatului capătă noi dimensiuni în America
Sursa foto: Foto: cigarettesflavours.com
21 Iun 2011   •   19:39

Administraţia americană îşi intensifică ofensiva împotriva fumatului. Urmând exemplul altor ţări, guvernul le va impune producătorilor de ţigări să afişeze, pe pachete, imagini sinistre care ilustrează urmările nefaste ale fumatului.

Avertismentele scrise privind consecinţele fumatului sunt prezente, de mult, pe pachetele de ţigări vândute în Statele Unite. Dar fumătorii s-au obişnuit cu ele şi nu le mai iau în seamă. Aşa că, în curând, vor fi înlocuite cu imagini mult mai sugestive: plămâni bolnavi, gingii putrede şi chiar cadavre la morgă. Primele teste arată, însă, că fumătorii înrăiţi nu se vor lăsa nici aşa, convinşi să renunţe la tutun.

Militanţii anti-fumat propun însă alte măsuri, mai eficiente: interzicerea fumatului în spaţiile publice sau, pur şi simplu, creşterea taxelor pe ţigări.

Autorităţile sunt hotărâte, totuşi, să acţioneze, pentru că, potrivit organizaţiilor anti-fumat, aproximativ 400.000 de americani mor, în fiecare an, din cauza tutunului. Imaginile vor apărea pe pachete abia peste 15 luni, timp în care se vor mai consemna câteva sute de mii de victime.

 


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close