Antena 3 CNN Externe Ofensivă totală împotriva ISIS, în Siria

Ofensivă totală împotriva ISIS, în Siria

Ofensivă totală împotriva ISIS, în Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iun 2017   •   11:20

Un atac susţinut al forţelor democrate siriene (SDF), susţinut de SUA, pentru recucerirea oraşului sirian Raqqa de la gruparea teroristă Statul Islamic a început luni, a declarat miliţia SDF pentru Reuters. 

'Campania a început ieri (luni - n.r.) pentru eliberarea oraşului Raqqa', a declarat purtătorul de cuvânt al SDF, Talal Silo, din Siria, într-un interviu telefonic. El a spus că atacul a început din nordul, estul şi vestul oraşului. 

Reuters transmite că este de aşteptat ca SDF să organizeze o conferinţă de presă în cursul zilei de marţi. 

Încă de sâmbătă existau informaţii cu privire la lansarea unui astfel de atac. Un purtător de cuvânt al miliţiilor siriene kurde YPG declarase pentru Reuters că o operaţiune a forţelor siriene de recucerire a Raqqa (estul Siriei) urma să înceapă 'în câteva zile'. "Forţele au ajuns la periferia oraşului, iar principala operaţiune va începe... în următoarele câteva zile", declarase telefonic pentru Reuters purtătorul de cuvânt al YPG, Nouri Mahmoud. 

Un purtător de cuvânt al coaliţiei conduse de SUA împotriva SI menţionase cu acelaşi prilej că nu va comenta cu privire la calendarul următoarei faze de operaţiuni. Purtătorul de cuvânt respectiv, colonelul Ryan Dillon, declarase că SDF "avansează tot mai mult în fiecare zi", aflându-se la 3 kilometri de Raqqa la nord şi la est. La vest, SDF se află la mai puţin de 10 kilometri depărtare de oraş, precizase el pentru Reuters, răspunzând pe e-mail întrebărilor formulate de agenţia de presă britanică. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ofensiva Siria Raqqa coalitie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close