Antena 3 CNN Externe Ofertele turistice din luna ianuarie, cu 40% mai ieftine decât în perioada sărbătorilor

Ofertele turistice din luna ianuarie, cu 40% mai ieftine decât în perioada sărbătorilor

Ofertele turistice din luna ianuarie, cu 40% mai ieftine decât în perioada sărbătorilor
Sursa foto: munte
11 Ian 2010   •   18:18

Odată cu trecerea sărbătorilor, ofertele turistice au devenit tot mai atractive. Românii pot plăti cu până la 40% mai puţin decât în luna decembrie pentru un sejur la munte, atât în ţară, cât şi în străinătate, informează Evenimentul Zilei.

Potrivit operatorilor din turism, preţurile sunt cu 5%-10% mai accesibile decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. ?Este al doilea sejur de iarnă în criză şi hotelierii şi-au învăţat lecţia?, a declarat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Românii sunt din ce în ce mai atraşi de pârtiile austriece unde, pentru opt zile la un hotel de patru stele, se plătesc circa 520 de euro. Cu numai câteva săptămâni în urmă, un astfel de sejur nu costa mai puţin de 870 de euro.

Nu trebuie neglijate nici reducerile din ţară. Însă, pasionaţii sporturilor de iarnă pot schia în acesată perioadă doar pe pârtiile de altitudine de la Sinaia sau pârtia Kalinderul din Buşteni. Un sejur de trei zile la Sinaia, cu mic dejun inclus, costă în acestă perioadă 454 de lei, în loc de 622 de lei.

Şi sejurile în marile capitale europene sunt mai ieftine în această perioadă. Preţul pentru un sejur de trei zile în Praga porneşte de la 250 de euro. În perioada Revelionului, acelaşi pachet costa dublu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: munte Praga Austria busteni
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close