Antena 3 CNN Externe Oficial american: Biden va face presiuni asupra Chinei pentru a relua legăturile militare cu SUA

Oficial american: Biden va face presiuni asupra Chinei pentru a relua legăturile militare cu SUA

Președintele Joe Biden va face presiuni asupra președintelui chinez Xi Jinping pentru ca SUA să poată relua legăturile militare cu China, susține un oficial american. 

Oficial american: Biden va face presiuni asupra Chinei pentru a relua legăturile militare cu SUA
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2023   •   23:50

În plus, cei doi lideri se vor întâlni miercuri, în SUA.

Președintele american Joe Biden dorește să restabilească legăturile militare cu China, a declarat duminică consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, potrivit Reuters.

Biden se va întâlni cu președintele chinez Xi Jinping miercuri, în timpul summitului de cooperare economică Asia-Pacific de la San Francisco. 

Va fi doar a doua întâlnire în persoană dintre cei doi lideri de când Biden a preluat mandatul de președinte al SUA.

"Președintele este hotărât să restabilească legăturilor între militari pentru că el crede că este în interesul securității naționale a SUA. 

Avem nevoie de aceste linii de comunicare pentru a nu exista greșeli sau erori de calcul sau de comunicare", a declarat Sullivan într-un interviu acordat CBS.

Sullivan a mai spus că restabilirea legăturilor militare ar putea avea loc la toate nivelurile. Experții estimează că întâlnirea Biden-Xi va acoperi toate problemele globale. 

Este vorba despre războiul Israel-Hamas, războiul din Ucraina, legăturile Coreei de Nord cu Rusia, situația din Taiwan și din Pacific, drepturile omului, producția de fentanil, inteligența artificială și relațiile comerciale și economice, a declarat un oficial american de rang înalt.

×
Subiecte în articol: Xi Jinping Joe Biden
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close