Antena 3 Externe Oficial american: "Pentagonul trebuie să fie pregătit să răspundă militar Rusiei şi Chinei"

Oficial american: "Pentagonul trebuie să fie pregătit să răspundă militar Rusiei şi Chinei"

de G.C.P    |    02 Oct 2014   •   13:49
Oficial american: "Pentagonul trebuie să fie pregătit să răspundă militar Rusiei şi Chinei"
Adjunctul Secretarului de Apărare american, Robert Work, susţine că SUA şi aliaţii săi trebuie să fie pregătiţi să răspundă militar la acţiunile întreprinse de China şi Rusia.

Oficialul de la Washington şi-a exprimat punctul de vedere într-un discurs ţinut în şedinţele Consiliului American de Relaţii Internaţionale.
Work precizează că relaţiile cu Rusia şi China ar trebui să păstreze o linie diplomatică activă, dar să nu omită posibilitatea unui răspuns militar în cazul unor acţiuni ostile.

Acesta a subliniat că administraţia de la Washington ar trebui să identifice soluţiile pentru a păstra calmul în relaţiile cu celelalte două puteri mondiale.

"Atât Rusia, cât şi China şi-au stabilit clar poziţiile din imediata lor apropiere. La aceste aspecte trebuie să lucrăm în următorii câţiva ani, la cursul a ceea ce consideră Moscova şi Beijingul zone proprii de interes vital", a menţionat Work.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele american, Barack Obama, a respins categoric posibiliatea unei confruntări militare între NATO şi Rusia. Liderul de la Casa Albă a spus că există suficiente oportunităţi politice pentru a rezolva criza din Ucraina.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close