Antena 3 CNN Externe Oficial american de rang înalt: "Putin, scăpat complet de sub control"

Oficial american de rang înalt: "Putin, scăpat complet de sub control"

Secretarul american al Apărării a comentat perspectiva ca Vladimir Putin să recurgă la folosirea armelor nucleare și a subliniat că asupra liderului de la Kremlin "nu există niciun control".

Oficial american de rang înalt: "Putin, scăpat complet de sub control"
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    03 Oct 2022   •   14:08

Astfel, potrivit lui Lloyd Austin, nu este imposibil ca Putin să folosească arme nucleare, în contextul în care acesta a formulat amenințări fără echivoc în acest sens la adresa Occidentului şi chiar a transmis că armele Rusiei sunt mai puternice decât cele deținute de Alianța Nord-Atlantică.

"Aceste amenințări nucleare nu constituie genul de lucruri pe care ne-am aștepta să le auzim de la liderii unor țări importante, cu astfel de capacități mari.

Ce ne putem aștepta să vedem?

Lloyd Austin: "Așa cum Putin a luat decizia iresponsabilă a invaziei, ar putea lua o altă decizie similară"

Ne putem aștepta ca ucrainenii să continue să avanseze și să încerce să-şi recupereze tot teritoriul din interiorul granițelor lor suverane.

Nu cred că asta se va opri, iar noi vom continua să-i sprijinim în eforturile lor. Nu există niciun fel de control asupra domnului Putin.

Astfel, așa cum a luat decizia iresponsabilă de a invada Ucraina, ar putea lua o altă decizie similară", a spus oficialul american.

Perspectiva ca Rusia să recurgă la arme nucleare în urma conflictului din Ucraina a fost reiterată de analiști militari, după ce armata Moscovei a suferit în ultimele săptămâni mai multe înfrângeri.

După retragerea din Harkov, armata rusă a consemnat, sâmbătă, a doua înfrângere majoră în estul Ucrainei în mai puțin de o lună, fiind silită să se replieze și să-și retragă forțele din bastionul prorus Liman, situat în regiunea Donețk.

S-a întâmplat astfel la 24 de ore după ce Rusia a anexat ilegal această regiune împreună cu altele trei în estul şi sudul țării: Lugansk, Herson și Zaporojie.

Niciuna dintre aceste regiuni nu se află în totalitate sub controlul forțelor Moscovei. 

×
Subiecte în articol: Lloyd Austin Vladimir Putin
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close