Antena 3 CNN Externe Oficial american: "Singurul motiv pentru care am invadat Irak a fost acela că eram în căutarea unei ţinte"

Oficial american: "Singurul motiv pentru care am invadat Irak a fost acela că eram în căutarea unei ţinte"

Oficial american: "Singurul motiv pentru care am invadat Irak a fost acela că eram în căutarea unei ţinte"
21 Oct 2013   •   15:13

"Singurul motiv pentru care am invadat Irak-ul a fost acela că eram în căutarea unei ţinte", sunt cuvintele unui oficial din fosta administraţie Bush, aşa cum au fost ele reproduse în cartea reporterului New York Times Peter Baker, "Days of Fire: Bush and Cheney in the White House".

"Afganistanul era prea uşor", ar mai fi declarat oficialul american.

Potrivit The Huffington Post, cartea reporterului american descrie cum a fost văzut războiul din Irak, din interiorul Casei Albe, dar şi relaţia preşedintelui George W. Bush cu vicepreşedintele Dick Cheney, "cei doi având opinii diferite aproape asupra tuturor chestiunilor majore".

"Timp de opt ani, George Walker Bush şi Richard Bruce Cheney au fost parteneri într-un proiect ambiţios de a reface ţara şi întreaga lume. Nu există alţi doi oficiali americani care să fi avut o astfel de colaborare, în afară de Richard M. Nixon şi Henry Kissinger. (...) În opt ani de zile s-au confruntat cu numeroase situaţii de criză şi "zile de foc".



×
Subiecte în articol: George W. Bush
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close