Antena 3 CNN Externe Oficial britanic: Peste 90% dintre furturile din bancomatele britanice sunt comise de români

Oficial britanic: Peste 90% dintre furturile din bancomatele britanice sunt comise de români

Oficial britanic: Peste 90% dintre furturile din bancomatele britanice sunt comise de români
Sursa foto: Foto: gawker.com
25 Mar 2012   •   17:39


Potrivit autorităţilor britanice, peste 90% din furturile de la bancomatele din Marea Britanie sunt atribuite grupurilor infracţionale formate din români, informează Daily Mail. Declaraţia a fost făcută de un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei britanice, care a adăugat că valoarea fraudelor este de aproximativ 35 de milioane de lire (41 de milioane de euro).

Într-un telefon confiscat în cadrul anchetei privind o reţea specializată în clonare de carduri bancare, poliţia britanică a descoperit imagini cu un copil român care se juca cu bancnote de 20 de lire sterline.

Conform şefului departamentului de poliţie care se ocupă de acest caz, grupările specializate în furturi din bancomate sunt formate în principal din români, iar aceştia au sustras 35 de milioane de lire (41 de milioane de euro) de la clienţi britanici numai în cursul anului trecut. Potrivit detectivilor britanici, aproape toţi infractorii specializaţi în furturi din bancomate au legături cu oraşul Bacău.

"Majoritatea românilor arestaţi în ultimele 12 luni sunt din Bacău sau au legături cu această zonă din România", a declarat oficialul.


×
Subiecte în articol: carduri bancare bancomate Bacău arestati
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close