Antena 3 CNN Externe Oficial francez: Franţa "nu este inumană" când îi stimulează pe romi să revină în România

Oficial francez: Franţa "nu este inumană" când îi stimulează pe romi să revină în România

Oficial francez: Franţa "nu este inumană" când îi stimulează pe romi să revină în România
Sursa foto: Foto: thehindu.com
04 Oct 2011   •   08:07

Autorităţile franceze "nu sunt inumane" dacă incită romii să se întoarcă în România, a declarat la Bucureşti preşedintele Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Arno Klarsfeld. Oficialul francez a făcut această declaraţie, după criticile Human Rights Watch faţă de politica Parisului privind romii.

"Franţa este una dintre puţinele ţări europene care incită romii să plece (de pe teritoriul său) cu 300 de euro, cu proiecte de reinserţie. Prin urmare, nu este nimic inuman din partea Franţei să vrea să incite romii care trăiesc în tabere insalubre să se întoarcă în România”, a declarat Klarsfeld, citat de AFP.

"Franţa nu poate accepta ca la porţile Parisului, în condiţiile în care ne-a luat atât de mult timp să scăpăm de mahalale, să revenim la perioada mahalalelor", a adăugat oficialul francez.

Guvernul francez a fost aspru criticat de Organizaţia de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch din cauza măsurilor pe care le-a luat în ceea ce priveşte repatrierea romilor.

Ministrul francez de interne, Claude Guéant, şi-a reluat recent ofensiva împotriva românilor delincvenţi din Franţa. El a calificat activitatea acestora drept "deosebit de crudă", deoarece se folosesc de copii. Pentru a nu fi acuzat de discriminare, ministrul a subliniat că nu îi are în vedere pe romi, ci pe cetăţenii români în general.

×
Subiecte în articol: romi Franta
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close