Antena 3 CNN Externe Oficial francez: Guvernul român e vinovat pentru problemele romilor din Franţa (VIDEO)

Oficial francez: Guvernul român e vinovat pentru problemele romilor din Franţa (VIDEO)

Oficial francez: Guvernul român e vinovat pentru problemele romilor din Franţa (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
25 Aug 2010   •   19:33

Guvernul român este vinovat pentru problemele pe care le au romii în Franţa. O spune un înalt oficial de la Paris. Autorităţile din Hexagon plănuiesc restricţionarea dreptului la liberă circulaţie al românilor şi bulgarilor până când problema nu este rezolvată. Oficialii europeni s-au declarat îngrijoraţi de situaţia romilor din Franţa.

Secretarul de stat pentru Afaceri europene de la Paris, Pierre Lellouche, dă vina pe oficialii de la Bucureşti pentru problemele legate de repatrierea romilor din Franţa.

"Problema este felul în care răspunde guvernul român. Aceşti oameni sunt abandonaţi în natură şi revin în satele lor de origine în condiţii mizere. (...) Este necesar ca guvernul român să considere că este vorba de o prioritate naţională", susţine Pierre Lellouche, citat de france-info.com.

Franţa a cerut Comisiei Europene să oblige România să oprească fluxul de romi care pleacă în străinătate. Mai mult, Parisul a sugerat că ar putea bloca aderarea Bucureştiului la Spaţiul Schengen dacă nu va reuşi să facă acest lucru.

În replică, ministrul Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga spune că situaţia romilor din Franţa nu afectează aderarea la Spaţiul Schengen, lucru confirmat şi de oficiali de la Bruxelles.

Franţa a anunţat la sfârşitul lunii iulie că va desfiinţa sute de tabere ilegale de romi. Criticii susţin că măsura ar fi un truc pentru a creşte popularitatea lui Sarkozy, aflată în scădere, înainte de alegerile din 2012 şi de a distrage atenţia de la planurile nepopulare de reducere a cheltuielilor publice.



Antena 3

×
Subiecte în articol: romi secretar paris
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close