Antena 3 CNN Externe Oficial francez: În Paris, unul din cinci furturi e comis de un român

Oficial francez: În Paris, unul din cinci furturi e comis de un român

Oficial francez: În Paris, unul din cinci furturi e comis de un român
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Aug 2010   •   13:40

Francezii se tem de infractorii români. Autorităţile de la Paris spun că infracţionalitatea din rândul conaţionalilor noştri s-a dublat în ultimele 18 luni. Ministrul francez de interne, Brice Hortefeux, a declarat, potrivit AFP, că unul din cinci furturi care au loc la Paris este comis de cetăţeni romani. Argumentele nu pare să-i fi convins pe oficialii europeni. Aşa că francezii merg marţi la Bruxelles pentru a da explicaţii Comisiei Europene.

Oficialii francezi spun că infracţionalitatea în rândul românilor din Paris a crescut cu 259% în ultimul an şi jumătate. Mai mult, un procent semnificativ din furturile comise de minori aparţin copiilor din ţara noastră.

"Atunci când spunem că 15% din cazurile de delincvenţă juvenilă întâlnite în Paris sunt atribuite tinerilor români nu înseamnă să stigmatizezi o comunitate. Este o problemă legată de deschiderea frontierelor europene", este de părere premierul francez, Francois Fillon.

Guvernul francez pregăteşte un proiect de lege care vizează romii şi permite repatrierea străinilor în caz de ameninţare a ordinii publice prin acte repetate de furt sau cerşetorie agresivă. Documentul va permite repatrierea în ţările de origine a persoanelor care reprezintă o aşa-numită sarcină nerezonabilă pentru sistemul de asistenţă socială.

Oficialii de la Paris au fost criticaţi dur de ONU sau Comisia Europeană pentru felul în care au acţionat faţă de romi. De altfel, ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, merg la Bruxelles pentru a apăra politica Parisului în materie de securitate.

În total, peste 8300 de români şi bulgari au fost expulzaţi de la 1 ianuarie până acum, faţă de puţin peste 9800 în tot anul 2009.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: romi francezi paris
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close