Antena 3 CNN Externe Oficial francez: Nu mai suport să văd romi în Franţa. România va pierde fonduri europene dacă nu îi integrează

Oficial francez: Nu mai suport să văd romi în Franţa. România va pierde fonduri europene dacă nu îi integrează

Oficial francez: Nu mai suport să văd romi în Franţa. România va pierde fonduri europene dacă nu îi integrează
Sursa foto: Foto: .france-info.com
06 Aug 2010   •   09:07

Secretarul de stat francez Pierre Lellouche susţine că ?nu mai suportă" să vadă romi cerşind pe străzile din Franţa, într-un interviu acordat joi publicaţiei Le Parisien. Oficialul francez a avertizat România că va plăti pentru neintegrarea romilor cu pierderea fondurilor europene, informează Deutsche Welle.

"Franţa nu intenţionează să primească 2,5 milioane de romi din România sau nouă milioane de romi europeni", a declarat Lellouche, întrebat despre presiunile exercitate de Paris asupra Bucureştiului.

"Nu mai suport să văd trafic cu oameni pe străzile noastre şi nici copii, bătrâni sau săraci forţaţi să cerşească sau să comită delicte", a adăugat oficialul francez care a mai precizat că reducerea fondurilor europene după 2013 ar putea fi o metodă bună de a pune presiune asupra României.

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a anunţat că va face o vizită la Bucureşti, în luna septembrie. Oficialul francez vrea să facă noi presiuni asupra autorităţilor române în privinţa imigranţilor romi.

Lellouche a vizitat România şi la începutul acestui an ca să pledeze pentru "o mobilizare" a celor două state în vederea controlului mai eficient al circulaţiei românilor de etnie romă între Franţa şi ţara lor de origine.

Săptămâna trecură, ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a declarat într-un interviu acordat postului de radio RTL, că romii aflaţi în situaţie ilegală vor fi împiedicaţi să revină în Franţa prin prelevarea amprentelor digitale în momentul expulzării lor în România sau Bulgaria.

Antena3.ro

 

 

 

×
Subiecte în articol: România romi Franta
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close