Antena 3 CNN Externe Oficial german: România stă în calea Bulgariei către spaţiul Schengen

Oficial german: România stă în calea Bulgariei către spaţiul Schengen

Oficial german: România stă în calea Bulgariei către spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: www.high-net-worth-immigration.com
03 Oct 2012   •   13:45

Un politician german a făcut o declaraţie nu tocmai măgulitoare la adresa ţării noastre. Manfred Weiss, membru al Parlamentului din statul german Bavaria, a declarat că Bulgaria întruneşte criteriile necesare pentru a adera la Schengen, singurul obstacol fiind că aceasta a nu a fost decuplată de România.
   
"Bulgaria întruneşte toate cerinţele Schengen. Am văzut noi înşine că graniţele voastre sunt păzite cu echipamente de control moderne. Aţi făcut progrese uriaşe şi aţi reuşit să rezolvaţi cea mai importantă problemă - corupţia la frontiere", a precizat Manfred Weiss, citat de site-ul novinite.com.

Conform lui Weiss, unicul obstacol pentru Bulgaria este că aceasta nu a fost decuplată de România în procesul de aderare la Schengen.
   
"Înţeleg cât de nedrept este pentru Bulgaria să îşi amâne aderarea la Schengen din cauza problemelor interne dintr-o altă ţară. Totuşi, separarea Bulgariei şi României este imposibilă", a adăugat oficialul german.
   
La finalul anului 2012, Comisia Europeană va elabora un nou raport de ţară în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare din cauza problemelor interne ale României.


×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close