Antena 3 CNN Externe Oficial irakian: Starea de sănătate a preşedintelui Jalal Talabani "se ameliorează de la oră la oră"

Oficial irakian: Starea de sănătate a preşedintelui Jalal Talabani "se ameliorează de la oră la oră"

Oficial irakian: Starea de sănătate a preşedintelui Jalal Talabani "se ameliorează de la oră la oră"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
19 Dec 2012   •   12:07

Starea de sănătate a preşedintelui irakian Jalal Talabani "se ameliorează de la oră la oră", a declarat miercuri un oficial din cadrul Biroului preşedintelui, după ce acesta a fost spitalizat în urma unui atac cerebral, informează AFP.
   
"Starea de sănătate a preşedintelui se ameliorează de la oră la oră", a anunţat Barzan Sheikh Othman, însărcinat cu relaţiile cu presa în cadrul Biroului lui Talabani, adăugând că acesta "primeşte un tratament la care răspunde".
   
Primul preşedinte etnic kurd al Irakului, începând din 2005, în urma îndepărtării de la putere a preşedintelui Saddam Hussein, Talabani, în vârstă de 79 de ani, a fost internat luni seara la o unitate de îngrijiri intensive, la City Medical, în Bagdad, a anunţat şeful său de Cabinet, Nasser al-Ani, pentru postul oficial de televiziune al-Iraqiya.
   
"Starea sa este stabilă şi este susceptibilă să se amelioreze. Dar va fi nevoit să rămână o perioadă lungă sub îngrijiri intensive pentru a fi siguri cu privire la starea sa de sănătate", adăuga el.
   
Potrivit al-Iraqiya, Talabani a suferit un atac cerebral.
   
Talabani s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă. El a fost operat la inimă cu succes în Statele Unite, în august 2008, iar cu un an înainte a fost dus în Iordania vecină pentru a primi îngrijiri pentru o stare de deshidratare şi epuizare.
   
   

×
Subiecte în articol: Irak
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close