Antena 3 CNN Externe Oficial iranian: "Armata noastră CONTROLEAZĂ tot ce mişcă în Strâmtoarea Ormuz"

Oficial iranian: "Armata noastră CONTROLEAZĂ tot ce mişcă în Strâmtoarea Ormuz"

Oficial iranian: "Armata noastră CONTROLEAZĂ tot ce mişcă în Strâmtoarea Ormuz"
12 Dec 2012   •   16:27

Adjunctul comandantului IRGC (Gărzile Revoluţionare Islamice Iraniene) a declarat că forţele navale iraniene controlează în întregime mişcarea tuturor vaselor care pătrund în Strâmtoarea Ormuz.

"Marina IRGC deţine controlul total al vaselor care intră sau ies din Strâmtoarea Ormuz", a spus ieri Amiralul Alireza Tangsiri.

"Interogăm toate ambarcaţiunile, vapoarele şi navele de război, care tranzitează Strâmtoarea Ormuz, asupra destinaţiei lor, portul de plecare al acestora şi, dacă este nevoie, cerem şi informaţii suplimentare", a adăugat Tangsiri.

Strâmtoarea Ormuz este un punct cheie în regiune şi face legătura între Golful Persic şi Marea Oman. Totodată, reprezintă singurul pasaj maritim între Golful Persic şi largul oceanului, poziţionarea sa fiind considerată de ordin strategic.

Liderul militar iranian a mai spus că prezenţa forţelor militare străine, în Golful Persic, presupune cea mai mare provocare din regiune.
Acesta a subliniat faptul că singurul obiectiv al Iranului este să menţină securitatea regională, dar a menţionat că acest lucru nu se poate realiza decât cu sprijinul celorlalte ţări din zonă.

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close