Antena 3 CNN Externe Oficial iranian: Vom reproduce drona americană capturată pentru a ne echipa armata

Oficial iranian: Vom reproduce drona americană capturată pentru a ne echipa armata

Oficial iranian: Vom reproduce drona americană capturată pentru a ne echipa armata
Sursa foto: Foto: videonews.ro
12 Dec 2011   •   13:02

Iranul va reproduce avionul american fără pilot de tip RQ-170 pe care susţine că l-a capturat săptămâna trecută, cu scopul de a-şi echipa armata cu acest model, a declarat un parlamentar citat luni de televiziunea de stat, informează AFP.
   
"Suntem pe cale să încheiem decriptarea codurilor" dronei  "invizibile" şi destinată unor misiuni de supraveghere, iar "următoarea etapă va fi reproducerea avionului", a declarat Parviz Sorouri, preşedintele subcomisiei parlamentare pentru Securitate Naţională.
   
"Într-un viitor apropiat, vom fi capabili să îl producem în serie", a continuat parlamentarul, adăugând că versiunea iraniană a avionului fără pilot va fi "superioară" celei americane.
   
Sorouri a apreciat că Iranul va "obţine informaţii importante referitoare la tehnicile de spionaj americane, după ce va sparge codurile".

"Nu pot să spun când se va întâmpla acest lucru, dar suntem pe calea cea bună", a apreciat el.
   
Teheranul a anunţat că unităţi din domeniul apărării informatice au preluat, la 4 decembrie, controlul asupra unui avion de tip RQ-170 Sentinel care a pătruns pe teritoriul iranian dinspre Afganistan, pe care l-au condus să aterizeze, fără pagube majore, la 250 de kilometri de la frontieră, în regiunea deşertică Tabas (nord-est).
   
Televiziunea iraniană a difuzat joi imagini prezentate ca înfăţişând acest avion sofisticat şi ultrasecret. Potrivit presei americane, în momentul în care s-a produs incidentul acest avion s-ar fi aflat într-o misiune de supraveghere a instalaţiilor nucleare iraniene, în contul serviciilor americane de informaţii din cadrul CIA.

×
Subiecte în articol: avion drona pilot armata CIA Afganistan
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close