Antena 3 CNN Externe Oficial NATO: Osama ben Laden se ascunde în nord-vestul Pakistanului

Oficial NATO: Osama ben Laden se ascunde în nord-vestul Pakistanului

Oficial NATO: Osama ben Laden se ascunde în nord-vestul Pakistanului
Sursa foto: Foto: moonbattery.com
18 Oct 2010   •   11:49

Osama ben Laden şi adjunctul său, Ayman al-Zawahiri, se ascund probabil în case din nord-vestul Pakistanului şi se află aproape unul de celălalt, dar nu împreună, a declarat un oficial NATO de rang înalt, citat, luni, de CNN.
   
"Nimeni din reţeaua al-Qaida nu trăieşte într-o peşteră", a spus oficialul, sub acoperirea anonimatului. Dimpotrivă, conducerea al-Qaida se pare că trăieşte într-un oarecare confort, protejată de populaţia locală şi de unii membri ai serviciilor pakistaneze de informaţii, potrivit oficialului.
   
Pakistanul a negat în repetate rânduri că ar proteja membri ai conducerii reţelei teroriste.
   
Oficialul NATO a declarat că regiunea unde ben Laden cel mai probabil s-a deplasat în ultimii ani se întinde de la zona muntoasă Chitral, din nord-vestul ţării, lângă graniţa cu China, la Valea Kurram, din apropiere de Tora Bora din Afganistan.
   
Zona descrisă de oficial cuprinde sute de kilometri pătraţi de teren muntos în Pakistan, locuit de triburi independente.
   
Oficialul NATO a confirmat şi evaluarea autorităţilor americane, potrivit căreia mollahul Omar, liderul talibanilor, şi-a schimbat în ultimele luni locaţia, deplasându-se undeva între oraşele Quetta şi Karachi, din Pakistan.
   
Oficialul, care are acces la unele dintre cele mai sensibile informaţii din cadrul NATO, nu a precizat cum a ajuns Alianţa Nord-Atlantică la aceste concluzii.
   

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close