Antena 3 Externe Oficial: NATO şi SUA încă ameninţă Rusia. Ne rezervăm dreptul de a efectua lovituri nucleare preventive

Oficial: NATO şi SUA încă ameninţă Rusia. Ne rezervăm dreptul de a efectua lovituri nucleare preventive

15 Oct 2009   •   09:52
Oficial: NATO şi SUA încă ameninţă Rusia. Ne rezervăm dreptul de a efectua lovituri nucleare preventive
Sursa foto: avioane rusesti

Un oficial de top al Rusiei sublinia că Moscova îşi rezervă dreptul de a efectua lovituri preventive nucleare pentru a feri ţara de agresiuni la scară largă sau mică. Şeful Consiliului de Securitate Nikolai Patruşev a mai vorbit şi despre SUA şi NATO care ar prezenta încă ameninţări potenţiale la adresa Rusiei, în pofida a ceea ce a numit a fi o tendinţă globală spre conflicte locale.
Interviul a fost publicat de Izvestia în timpul vizitei secretarului american de stat Hillary Rodham Clinton la Moscova, pe fondul negocierilor dintre cele două state de a ajunge la un acord de reducere a arsenalului nuclear până în decembrie.
Patruşev arăta că un document privind politica militară includ un pasaj privind forţa nucleară preventivă va fi înmânat preşedintelui rus Dmitri Medvedev până la finele anului.
Oficialii ruşi examinează "o varietate de posibilităţi pentru folosirea forţei nucleare, în funcţie de situaţie şi intenţiile oponentului," arăta Patruşev . "În situaţii critice pentru securitatea naţională, opţiunile includ un atac nuclear preventiv asupra agresorului."
Doctrina va permite folosirea armelor nucleare "pentru a respinge agresiunea cu arme convenţionale, nu numai la scară largă, dar şi în războaiele regionale sau chiar locale," sublinia Patruşev. El mai arăta că analiza arată o ?mutare de la conflictele la scară largă la războaie locale. Totuşi, pericolele militare anterioare şi ameninţările la adresa ţării noastre nu şi.au pierdut din importanţă. Activitatea de primire a unor noi membri în NATO nu încetează. Activitatea militară a blocului este exagerată. Forţele strategice americane fac un antrenament intensiv pentru folosirea armelor nucleare strategice."
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close