Antena 3 CNN Externe Oficial ONU: SUA îl demonizează pe liderul iranian

Oficial ONU: SUA îl demonizează pe liderul iranian

Oficial ONU: SUA îl demonizează pe liderul iranian
Sursa foto: ahmadinejad
18 Mar 2009   •   08:43

Preşedintele Adunării Generale al ONU acuză SUA că îl ?demonizează? pe preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad. Aceasta este cel mai recent atac al fostului oficial din Nicaragua la adresa Washingtonului.
?Nu cred că se mai îndoieşte cineva că în partea noastră de lume, mai concret aici, Ahmadinejad a fost demonizat?, declara Miguel D'Escoto Brockmann. Acesta aprecia că ?SUA se ocupă cu demonizarea oamenilor dintotdeauna?, dar ?i-a canonizat? pe fostul dictator filipinez Ferdinand Marcos, fostul dictator din Nicaragua Anastasio Somoza şi pe fostul dictator chillian Augusto Pinochet. ?Pentru ca apoi să auzim lucruri rele despre Ahmadinejad?.
Liderul de la Teheran a declarat că statul Israel ar trebui şters de pe hartă, a pus la îndoială Holocaustul şi promovează un program nuclear despre care Occidentul susţine că este menit a fabrica arma atomică.

D'Escoto a declarat că a fost ?o mare zarvă?, inclusiv scrisori de protest către secretarul general ONU, Ban Ki-moon, când a mers la o reuniune la New York la care participa Ahmadinejad în timpul Adunării Generale din septembrie. El nu a specificat cine a scris acele scrisori.
Oficialul ONU aprecia că demonizarea contrastează cu respectul pe care Iranul l.a arătat vecinilor, inclusiv adăpostirea a trei milioane de refugiaţi din Afganistan.
Misiunea SUA la ONU s-a declarat uimită de ?remarcile stranii? ale lui D'Escoto.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close