Antena 3 CNN Externe Un oficial rus acuză România că se pregătește pentru atacarea Transnistriei și anexarea Republicii Moldova

Un oficial rus acuză România că se pregătește pentru atacarea Transnistriei și anexarea Republicii Moldova

Politologul Serghei Markov a declarat pentru un cotidian rus că ”România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria”.

Un oficial rus acuză România că se pregătește pentru atacarea Transnistriei și anexarea Republicii Moldova
Sursa foto: russiancouncil.ru
de Mia Lungu    |    25 Apr 2022   •   22:36

Serghei Alexandrovici Markov, vicepreședinte al Forumului public rus pentru afaceri internaționale, copreședinte al Consiliului Național Strategic al Rusiei și fost consilier al lui Vladimir Putin, susține că România intenționează să atace Transnistria cu sprijinul NATO, urmând apoi să anexeze Republica Moldova, potrivit Pravda.

Expertul a remarcat că armata română a fost deja dislocată în Moldova, iar grupul se formează deja. În curând, potrivit analistului, ar trebui să urmeze provocări militare, urmate de un atac.

"România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria și să efectueze represalii politice masive împotriva tuturor susținătorilor Rusiei. Acest lucru va pune Rusia într-o poziție foarte dificilă. După operațiunea militară, România plănuiește anexarea Moldovei", a anunțat Markov în ziarul rus.

Anterior, fostul ministru al Apărării al Republica Populară Donețk, Igor Strelkov, a declarat că potrivit informațiilor pe care le deține, România se pregătește pentru ocuparea Republicii Moldova.

×
Subiecte în articol: rus Transnistria anexare NATO Serghei Markov
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close