Antena 3 CNN Externe Oficial rus: Cadavrul lui Hitler a fost incinerat în 1970 la ordinul directorului KGB

Oficial rus: Cadavrul lui Hitler a fost incinerat în 1970 la ordinul directorului KGB

Oficial rus: Cadavrul lui Hitler a fost incinerat în 1970 la ordinul directorului KGB
Sursa foto: Hitler
11 Dec 2009   •   13:45

Declaraţie istorică a unui oficial rus. Un reprezentant al serviciilor de securitate ruse susţine că trupul lui Adolf Hitler a fost incinerat în anii 1970 la ordinul directorului KGB şi că cenuşa a fost aruncată într-un râu, informează CNN.

Potrivit generalului Vasili Hristoforov, şeful Arhivei Serviciilor Federale de Securitate (instituţie succesoare a KGB), documente secrete mai vechi arată că şeful KGB, Iuri Andropov ,a ordonat distrugerea cadavrului lui Hitler, al soţiei sale, Eva Braun, al şefului pentru Propagandă Nazistă în Germania, Joseph Goebbels şi pe cele ale familiei acestuia.

Decizia lui Andropov a fost aprobată de conducerea Partidului Comunist Sovietic. Oficialii ruşi ar fi decis să distrugă rămăşiţele liderului nazist pe motiv că locul de înhumare a acestora ar putea deveni loc de veneraţie pentru fascişti. Se pare că incinerarea a avut loc în Magdeburg, în Germania de Est, acolo unde cadavrele au fost înhumate în secret la 21 februarie 1946.

Oficialii ruşi se află în posesia a două protocoale. Unul atestă că, la data de 4 aprilie 1970, a fost deschis un mormânt în care se aflau trupurile neînsufleţite ale liderilor nazişti şi ale familiilor lor. Potrivit celui de-al doilea document, cadavrele au fost arse la 11 kilometri de Magdeburg, iar cenuşa a fost aruncată în râul Biederitz.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hitler KGB cadavru incinerare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close