Antena 3 CNN Externe Un oficial rus spune că Ucraina atacă un sat de lângă graniță. Un om ar fi fost rănit

Un oficial rus spune că Ucraina atacă un sat de lângă graniță. Un om ar fi fost rănit

Forțele ucrainene ar fi lovit un sat de lângă granița Rusiei cu Ucraina, rănind un locuitor, a declarat marți guvernatorul provinciei ruse Belgorod.

Un oficial rus spune că Ucraina atacă un sat de lângă graniță. Un om ar fi fost rănit
Sursa foto: Twitter/ NandighoshaTV
de Cerasela Stafie    |    19 Apr 2022   •   09:31

Satul Golovchino din regiunea Belgorod din Rusia ar fi fost bombardat de Ucraina, există distrugeri, a declarat guvernatorul regiunii Vyacheslav Gladkov, adăugând că o femeie a fost rănită.

"Există o victimă, acesta este un rezident local. Acum primește toată asistența medicală necesară", a scris șeful regiunii Belgorod pe canalul său Telegram.

El a raportat, de asemenea, despre distrugerea din sat, adăugând că autoritățile regionale efectuează o inspecție din casă în casă. Localitatea rusă este situată la aproximativ 50 km de Belgorod, aproape de granița cu Ucraina.

Vyacheslav Gladkov nu a precizat dacă atacul a fost efectuat de artilerie, mortiere, rachete sau a fost un atac aerian.

Populația localității este de aproximativ 4.000 de oameni. Districtul Graivoronsky al regiunii se învecinează cu regiunile ucrainene Harkov și Sumy la sud și, respectiv, la vest.

Luna aceasta, Rusia a acuzat Ucraina, pe care a invadat-o la sfârșitul lunii februarie, de un atac cu elicopterul asupra unui depozit de combustibil din Belgorod, precum și de bombardarea satelor din zona de graniță de mai multe ori și de lansarea unor rachete către un depozit de muniții, scrie Reuters.

Pe 23 martie, a fost instituită starea de urgență în două sate de graniță din regiunea Belgorod - Zhuravlevka și Nekhoteevka, unde trei persoane ar fi fost rănite și peste 20 de case și mașini ar fi fost avariate din cauza exploziei unui proiectil lansat din Ucraina.

×
Subiecte în articol: oficial rus Ucraina atac Rusia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close