Antena 3 CNN Externe Oficial SUA: Nu exită indicii că avionul american prăbuşit ar fi fost doborât de Iran

Oficial SUA: Nu exită indicii că avionul american prăbuşit ar fi fost doborât de Iran

Oficial SUA: Nu exită indicii că avionul american prăbuşit ar fi fost doborât de Iran
Sursa foto: Foto: defenceaviation.com
04 Dec 2011   •   17:04
Washington nu a primit vreun raport referitor la doborârea unui avion-dronă de către Iran, a anunţat duminică un oficial al SUA, citat de Reuters. Oficialul a declarat că nu există semne că avionul fără pilot aparţinând SUA, prăbuşit în Iran, ar fi fost doborât.

Iranul a doborât un avion american fără pilot RQ-170 în estul ţării, la graniţa cu Afganistan şi Pakistan, a anunţat postul de televiziune iranian Al Alam, conform AFP.
Sursa citată este „o sursă militară neidentificată”.

Televiziunea Al Alam nu a precizat unde şi când a fost doborât avionul, dar a afirmat că acesta a fost „puţin avariat”.

Agenţia FARS a citat surse oficiale din Iran care au anunţat că vor continua să răspundă în acest mod la orice violare a spaţiului aerian.

RQ-170 Sentinel este un avion fără pilot de recunoaştere foarte recent, a cărui existenţă, dezvăluită în 2009 de presa de specialitate, nu a fost recunoscută decât în 2010 de US Air Force.

Potrivit unor site-uri specializate, avioanele de acest tip sunt mobilizate în Afganistan, în special pentru a obţine informaţii despre Iran şi Pakistan.

Teheranul a anunţat de mai mute ori în ultimii ani că a doborât avioane americane fără pilot, folosite de forţele americane în Golful Persic sau în ţările vecine Iranului.

Incidentul nu a fost confirmat de oficiali din SUA. Preşedintele american,
Barack Obama, a declarat în urmă cu câteva zile că America rămâne fidelă apărării Israelului şi că se ia în calcul chiar varianta unei intervenţii militare în Iran.


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close