Antena 3 CNN Externe Oficial SUA: Rusia şi Statele Unite trebuie să "îşi facă temele" pe subiectul scutului antirachetă

Oficial SUA: Rusia şi Statele Unite trebuie să "îşi facă temele" pe subiectul scutului antirachetă

Oficial SUA: Rusia şi Statele Unite trebuie să "îşi facă temele" pe subiectul scutului antirachetă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
31 Mar 2012   •   12:02

Rusia şi Statele Unite trebuie să "îşi facă temele" pe subiectul amplasării scutului antirachetă în Europa, pentru a îmbunătăţi relaţiile tensionte dintre cele două puteri, conform reprezentantului Departamentului de Stat american, citat de Washington Post.

America insistă pe ideea că scutul este o necesitate împotriva unei posibile ameninţări iraniene, dar Moscova nu acceptă aceste argumente şi consideră că scutul antirachetă ar putea ajuta Statele Unite să crească în putere şi chiar să devină o ameninţare pentru Rusia.

Subsecretarul de Stat american, Rose Gottemoeller, a arătat că experţii tehnici din Rusia şi SUA trebuie să se întâlnească pentru a discuta despre elementele scutului.

Gottermoeller a arătat că un asemenea demers va demonstra că Rusia şi America pot coopera pe această temă şi că sistemul nu este îndreptat împotriva Rusiei.

"Cu cât se dezbat mai multe detalii tehnice, între experţi, cu atât sistemul devine mai previzibil pentru ambele părţi şi aşa creşte şi încrederea în capacităţile sistemului de a face ceva sau nu", a explicat oficialul într-i vizită la Moscova.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close