Antena 3 CNN Externe Oficial UE: Europa trebuie să se pregătească pentru atacuri teroriste

Oficial UE: Europa trebuie să se pregătească pentru atacuri teroriste

Oficial UE: Europa trebuie să se pregătească pentru atacuri teroriste
02 Iun 2014   •   20:52
Statele Uniunii Europene se pot confrunta în orice moment cu alte atacuri similare celui comis la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, avertizează coordonatorul Uniunii Europene pentru Combaterea terorismului, Gilles de Kerchove, citat de AFP. De aceea, autorităţile trebuie să coopereze pentru a evita astfel de incidente.

"Nu cred în ipoteza unor atentate de mare amploare de genul celor din 11 septembrie 2001, dar Europa trebuie să se pregătească de atacuri comise de indivizi care încearcă să omoare mai multe persoane", a precizat Gilles de Kerchove.

"Peste 2.000 de europeni au mers sau intenţionează să meargă să lupte în Siria. Unii au revenit. Nu înseamnă că toţi vor comite atacuri, dar unii o vor face. Sunt antrenaţi să utilizeze arme automate, arme uşoare, substanţe explozive, dar nu sunt pregătiţi să comită atacuri de mare anvergură", a adăugat Kerchove.

Mehdi Nemmouche, presupusul autor al atacului comis pe 24 mai la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, a petrecut un an în Siria, în perioada 2012-2013.

Patru oameni au murit în urma atentatului terorist antisemit comis la Bruxelles.

×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close