Antena 3 CNN Externe Oficiali germani consideră că orice ajutor financiar nou pentru ţări în dificultate ar trebui supus la referendum

Oficiali germani consideră că orice ajutor financiar nou pentru ţări în dificultate ar trebui supus la referendum

Oficiali germani consideră că orice ajutor financiar nou pentru ţări în dificultate ar trebui supus la referendum
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Iun 2012   •   15:54

Germania ar trebui să supună la referendum orice nou ajutor financiar acordat unor ţări din zona euro aflate în dificultate, a declarat duminică într-un interviu ministrul-preşedinte al landului Bavaria, Horst Seehofer, relatează AFP.
   
Fiind cea mai puternică economie europeană, Germania este cel mai important contributor în cadrul planurilor în valoare de sute de miliarde de euro adoptate pentru a veni în ajutorul ţărilor supraîndatorate din zona euro, ca Grecia.
   
"Dacă amploarea contribuţiei financiare a Germaniei ar urma să crească, va trebui să le cerem cetăţenilor părerea", a declarat Seehofer pentru ediţia online a săptămânalului Der Spiegel.
   
Horst Seehofer conduce partidul de centru-dreapta CSU, formaţiunea bavareză soră a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel.
   
"Referendumul din Irlanda a arătat că cetăţenii pot să facă faţă problemelor europene în mod responsabil", a apreciat el.
   
Pe 1 iunie, 60,3% dintre alegătorii irlanezi au votat în favoarea ratificării de către Irlanda a pactului bugetar european, care prevede reguli stricte în materie de deficit, sub ameninţarea unor sancţiuni.
   
Dacă liderii politici sunt capabili să explice ceea ce este în joc în Europa, "nu au de ce să se teamă de popor", a subliniat el.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close