Antena 3 CNN Externe Oficiali germani: Primele dovezi arată că prăbuşirea avionului Airbus în Franţa nu este un act terorist

Oficiali germani: Primele dovezi arată că prăbuşirea avionului Airbus în Franţa nu este un act terorist

Oficiali germani: Primele dovezi arată că prăbuşirea avionului Airbus în Franţa nu este un act terorist
Sursa foto: Foto: cnn.com
24 Mar 2015   •   15:46

Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat că, potrivit primelor dovezi, prăbuşirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, în sudul Franţei, nu este un act de terorism, relatează agenţia DPA în pagina electronică.
   
Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societăţii Lufthansa, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 150 de persoane la bord, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei. Primele informaţii menţionau prezenţa a 148 de persoane la bord, dar compania a precizat ulterior că erau 150.
   
Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României). Aparatul de zbor, care avea la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă, în apropierea localităţii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence).
   
Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat pentru DPA că, potrivit primelor dovezi, prăbuşirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings nu este un act de terorism.
   
Potrivit publicaţiei spaniole La Vanguardia, este posibil ca printre pasagerii aflaţi la bordul avionului să se fi aflat şi 20 de studenţi germani, care au participat la un schimb de experienţă la Institutul Giola din localitatea Instituto Giola de Llinars del Valles, situată în provincia Barcelona.
   
Regele Felipe al Spaniei, care se afla marţi într-o vizită în Franţa, s-a întâlnit cu preşedintele francez, Francois Hollande, la Palatul Elysee, unde au discutat despre prăbuşirea avionului Germanwings.
   
Regele Felipe a declarat la Palatul Elysee că printre victimele tragediei se află numeroşi cetăţeni spanioli, dar şi germani şi turci. În urma accidentului aviatic, regele Spaniei a decis să-şi întrerupă vizita în Franţa şi să revină în Spania.
   
La rândul său, Francois Hollande a declarat că "nu ar exista victime franceze", dar fără "o certitudine totală".
  

×
Subiecte în articol: GermanWings
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close