x close

Oficiali nord-coreeni, executaţi pentru că nu au ţinut doliu după moartea lui Kim Jong-il

de S.T.    |    26 Oct 2012   •   22:24
Oficiali nord-coreeni, executaţi pentru că nu au ţinut doliu după moartea lui Kim Jong-il Foto: blogcritics.org

Mai mulţi oficiali de rang înalt, civili şi militari, din Coreea de Nord au fost executaţi la ordinul noului lider Kim Jong-un pentru că au consumat băuturi alcoolice sau au participat la petreceri în perioada de doliu instituită după moartea fostului dictator, afirmă surse sud-coreene.

Phenianul a instituit 100 de zile de doliu naţional la moartea liderului suprem Kim Jong-il, în decembrie 2011, scrie Mediafax.

Televiziunea publică nord-coreeană, singura din această ţară, a prezentat, la acea vreme, imagini cu zeci de mii de oameni plângând pe străzi după liderul defunct. Mulţi păreau disperaţi, se băteau cu pumnii în piept şi îngenunchiau în faţa statuilor lui Kim Jong-il.

Cu toate acestea, numeroşi oficiali militari care nu au respectat perioada de doliu au plătit scump, unii chiar cu vieţile. În pofida doliului, mulţi oficiali de rang înalt şi generali ai armatei nord-coreene au fost surprinşi în stare de ebrietate, alături de dame de companie sau la petreceri private.

Potrivit site-ului de ştiri sud-coreean Chosun Ilbo, citat de Corriere della Sera, noul lider nord-coreean, Kim Jong-un, a ordonat, în ianuarie 2012, executarea adjunctului ministrului Apărării, Kim Chol, acuzat că s-a îmbătat în perioada de doliu.

Conform surselor din cadrul Comisiei sud-coreene a Unificării, în total, 14 comandanţi militari sau oficiali de rang înalt au fost executaţi pentru fapte similare.

Citeşte mai multe despre:

Coreea de Nord doliu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati