Antena 3 CNN Externe Oficialii occidentali au ”îngrijorări serioase” că Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina

Oficialii occidentali au ”îngrijorări serioase” că Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina

Oficialii occidentali au „îngrijorări serioase” că Vladimir Putin va recurge la utilizarea armelor chimice, după ce forțele rusești depășesc problemele logistice care le-au întârziat avansul.

Oficialii occidentali au ”îngrijorări serioase” că Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    09 Mar 2022   •   19:50

În ciuda succesului neașteptat al forțelor ucrainene de a reține coloanele de tancuri ale lui Putin și de a menține un nivel de apărare antiaeriană, dictatorul rus nu dă semne că va renunța la asaltul său, a spus un oficial.

El înregistrează un număr semnificativ de victime în forțele sale armate, stârnind temeri că ar putea răspunde rezistenței ucrainene prin escaladarea nivelului de violență sau chiar desfășurarea de arme neconvenționale, informează The Independent.

Întrebat dacă acestea ar putea include arme chimice, oficialul a spus: „Cred că avem motive întemeiate să fim îngrijorați de posibila utilizare a armelor neconvenționale, parțial pentru că am văzut ce s-a întâmplat pe alte ”teatre” de război - de exemplu în Siria.

„Este o îngrijorare serioasă pentru noi.”

Rusia a susținut recent că a descoprit în Ucraina 30 de laboratoare biologice care lucrau în cadrul unor programe ale Pentagonului, pentru a produce arme biologie.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close