Antena 3 CNN Externe Oficiali ruşi: Rusia poate trimite până la 25.000 de militari în Crimeea, potrivit tratatului cu Ucraina

Oficiali ruşi: Rusia poate trimite până la 25.000 de militari în Crimeea, potrivit tratatului cu Ucraina

Oficiali ruşi: Rusia poate trimite până la 25.000 de militari în Crimeea, potrivit tratatului cu Ucraina
Sursa foto: Foto: Russian Military Forces
04 Mar 2014   •   10:54

Oficialii ruşi răspund acuzaţiilor aduse de occidentali în cazul situaţiei din Ucraina şi spun că tatatul dintre Rusia şi Ucraina privind staţionarea Flotei ruse a Mării Negre în Crimeea prevede că Moscova poate avea până la 25.000 de militari în această zonă.

"Rusia poate avea până la 25.000 de militari aici (dar) nu cred că sunt mai mult de 15.000", a afirmat Viaceslav Nikonov, parlamentar din partea Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin, potrivit BBC News.

"După aşa-numita sa revoluţie, Guvernul nelegitim de la Kiev a trimis miliţii înarmate pentru a ocupa clădirile guvernamentale din Crimeea, cred că era destul de naiv să te aştepţi ca Rusia să stea deoparte",

Acelaşi tratat şi acelaşi număr de militar a fost invocat şi de ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, pentru a justifica prezenţa rusă în această regiune, relatează CNN.

Intervenţia rusă în Crimeea are ca obiectiv "apărarea compatrioţilor şi cetăţenilor noştri", a mai declarat Ciurkin, repetând poziţia Moscovei.

Ordinul dat de Vladimir Putin. Preşedintele cheamă 150.000 de militari ruşi în unităţi

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Proteste Ucraina
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close