Antena 3 CNN Externe Un grup de oficiali ruși din Sankt Petersburg cere îndepărtarea lui Vladimir Putin de la putere pentru înaltă trădare

Un grup de oficiali ruși din Sankt Petersburg cere îndepărtarea lui Vladimir Putin de la putere pentru înaltă trădare

Un grup de oficiali ruși a făcut apel la Duma de Stat de la Moscova să-l îndepărteze de la putere pe președintele Vladimir Putin sub acuzația de înaltă trădare.

Un grup de oficiali ruși din Sankt Petersburg cere îndepărtarea lui Vladimir Putin de la putere pentru înaltă trădare
Sursa foto: captura video
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2022   •   22:06

Informația distribuită de presa internațională se bazează pe un document publicat chiar de inițiatorii demersului.

Nikita Yurefev, un deputat municipal din suburbia Smolninskoie a orașului Sankt Petersburg Petersburg, a publicat pe Twitter un mesaj multiplu conform căruia "Consiliul districtului Smolninskoie a trimis o propunere Dumei de Stat prin care cere revocarea lui Putin din funcție pe baza acuzațiilor de înaltă trădare".

"Decizia sa de a începe Operațiunea Militară Specială a dus la 1) moartea militarilor ruși, 2) probleme în economia rusă, 3) extinderea NATO, care s-a dublat", se spune într-o traducere a tweet-ului lui Yurefev.

"Ucraina se militarizează și a primit arme în valoare de 38 de miliarde de dolari pentru a lupta împotriva Rusiei. Toate acestea sunt consecințele deciziei de a începe Operațiunea Militară Specială. Acțiunile lui Putin reprezintă o amenințare la adresa securității Rusiei. El ar trebui îndepărtat!", continuă mesajul.

Yurefev a precizat că proiectul înaintat Dumei de Stat a fost prezentat de Dmitri Paliuga și semnat de alți șase deputați.

Reprezentanții din Smolninskoie i-au mai cerut și în martie demisia lui Putin

Propunerea ar fi fost susținută de majoritatea deputaților municipali prezenți, a susținut el.

"Credem că este important să vorbim despre ceea ce se întâmplă și să ne adresăm unor audiențe diferite cu argumente diferite, astfel încât totul să se termine cât mai curând posibil", se menționează în seria de mesaje de pe contul lui Yurefev.

Nu este prima dată când municipalitatea Smolninskoie îi face opoziție lui Putin după începutul războiului din Ucraina.

La începutul invaziei, Consiliul îi adresase deja o scrisoare președintelui rus, numind invazia drept "o agresiune bruscă și nemotivată împotriva unui stat vecin".

"Consiliul municipal din Smolninskoie vă cere să opriți vărsarea de sânge. Retrageți imediat trupele ruse de pe teritoriul Ucrainei și demisionați!" se spunea în scrisoare.

Într-un interviu acordat Current Time TV, un canal de televiziune în limba rusă din Praga, creat de organizațiile americane Radio Free Europe/Radio Liberty și Voice of America, deputatul municipal Paliuga a recunoscut că șansele ca propunerea de demitere a președintelui să fie preluată de Duma de Stat sunt aproape nule

"Dar pentru noi este important ca aceste voci să fie auzite, astfel încât să nu rămână impresia că toată lumea din Rusia susține operațiunea militară specială. Sunt oficiali la nivel municipal care nu o susțin", a subliniat el.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close