Antena 3 CNN Externe Oficialii ucraineni spun că Rusia mai are provizii de hrană și armament doar pentru 3 zile

Oficialii ucraineni spun că Rusia mai are provizii de hrană și armament doar pentru 3 zile

În actualizarea sa zilnică, Ministerul Apărării din Ucraina a spus că forțele ruse au stocuri de muniție și alimente care vor dura ”nu mai mult de trei zile”.

Oficialii ucraineni spun că Rusia mai are provizii de hrană și armament doar pentru 3 zile
Sursa foto: Twitter/ Kwan
de Cerasela Stafie    |    22 Mar 2022   •   09:10

Potrivit informațiilor disponibile, forțele de ocupație ruse care operează în Ucraina au stocuri de muniție și alimente pentru ”cel mult trei zile.” Oficialii au spus că situația este similară și în privința combustibilului, anunță BBC și The Guardian.

Citând un exemplu special în districtul Okhtyrka din regiunea Sumy, forțele armate ale Ucrainei au spus că ”neascultarea militarilor ruși” a dus la aproximativ 300 de militari care au refuzat să execute ordinele.

Și în teritoriile ocupate temporar din regiunea Lugansk, din cauza pierderilor mari oameni, Ucraina a spus că Rusia ”continuă să mobilizeze cetățenii”, cu toate acestea ”o mare parte a populației nu susține politica ocupanților”, refuză armele și se ”ascunde de reprezentanții puterii ocupante.”

Mobilizarea se desfășoară haotic, iar oamenii nu sunt repartizați pe specialități. Majoritatea nu au antrenament militar, pentru că nu au fost niciodată în armată. Se semnează contracte cu cetățenii care au pașapoarte rusești, iar cei care au doar un pașaport al pseudo-republicii separatiste sunt înregistrați ca voluntari.”

Într-un raport anterior, oficialii au declarat că forțele ruse au blocat coridorul cu Crimeea și accesul la Marea Azov. Orașul Sumy este, de asemenea, parțial blocat, iar bombardamentele de continuă asupra orașului Harkov.

Oficialii militari au declarat că estimează că Rusia a pierdut aproximativ 300 de soldați doar luni.

”Este de așteptat ca inamicul să continue să lanseze lovituri insidioase cu rachete și bombe și bombardeze infrastructura critică a Ucrainei, folosind artilerie cu reacție, avioane, arme de înaltă precizie și muniție fără discriminare”, se arată în raportul Ministerului Apărării din Ucraina.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close