Antena 3 CNN Externe Oficialii brazilieni încurajează poziţia lui Francois Hollande faţă de politicile de austeritate europene

Oficialii brazilieni încurajează poziţia lui Francois Hollande faţă de politicile de austeritate europene

Oficialii brazilieni încurajează poziţia lui Francois Hollande faţă de politicile de austeritate europene
Sursa foto: Foto: menas.co.uk
11 Mai 2012   •   08:46

Îngrijorat de agravarea crizei din Europa, ministrul brazilian al Finanţelor Guido Mantega şi-a exprimat acordul faţă de propunerile preşedintelui Franţei Francois Hollande, informează AFP.

"Ceea ce mă îngrijorează mai mult este situaţia internaţională, este situaţia ţărilor europene care se confruntă astăzi cu o agravare a crizei", a declarat Mantega.
   
"Preşedintele francez (Francois Hollande - n.r.) are poziţii corecte, pentru că el consideră că nu este suficient să se facă o ajustare bugetară şi să se reducă cheltuielile. Trebuie de asemenea încurajată economia. Este o poziţie pe care noi am susţinut-o", a adăugat Mantega.

El a menţionat că Brazilia este pregătită să înfrunte aceste incertitudini datorită pieţei sale interne puternice.
   
Ministrul a adoptat acelaşi ton ca şi cel al preşedintelui brazilian, Dilma Rousseff, care, duminică, i-a transmis un mesaj lui Hollande, felicitându-l pentru opţiunile sale în domeniul economic.
   
În Europa, "s-a demonstrat că strategia prin care se adoptă doar ajustări bugetare, reduceri de cheltuieli, salarii şi funcţii, nu funcţionează. Trebuie înţeleasă această realitate, care, de fapt, a schimbat deja mai mulţi preşedinţi şi premieri", a declarat Mantega.
   
"Trebuie revizuită această strategie", a atenţionat ministrul, pentru care "doar politicile de austeritate nu funcţionează deoarece austeritatea nu a dus decât la mai multă austeritate".
   

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close