Antena 3 CNN Externe Oficialii ruşi acuză SUA. "Suntem nevoiţi să căutăm un antidot la ce face America faţă de Rusia"

Oficialii ruşi acuză SUA. "Suntem nevoiţi să căutăm un antidot la ce face America faţă de Rusia"

Oficialii ruşi acuză SUA. "Suntem nevoiţi să căutăm un antidot la ce face America faţă de Rusia"
de O.P.    |    04 Iul 2014   •   07:34

Statele Unite au transformat instrumentul sancţiunilor într-un nou tip de "armă ofensivă", însă Rusia nu se va implica într-o astfel de "cursă a înarmării", deşi îşi păstrează dreptul de a căuta căi de apărare, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, citat de RIA Novosti.

"Avem impresia că autorităţile de la Washington cred că uneori este mai simplu şi mai puţin costisitor să aplice sancţiuni, decât să realizeze o proiecţie tradiţională a forţei militare asupra cuiva. Astfel, cred că, de fapt, avem de-a face cu un nou tip de armă ofensivă", a apreciat Riabkov, într-un interviu acordat ziarului rus Kommersant, publicat vineri.

Potrivit lui Riabkov, "noi (ruşii) nu ne implicăm în cursa înarmării, nu intenţionăm să reacţionăm la fel" ca Washingtonul. "Însă suntem nevoiţi să căutăm un antidot. Pentru a răspunde unui atac efectuat cu arme ofensive, pot fi găsite arme defensive. Anume asta vom face", a adăugat el.

În opinia oficialului rus, din cauza unor astfel de acţiuni ale Statelor Unite "piaţa se transformă într-un instrument al politicii externe", unde "se utilizează pe larg metode interzise, care nu au legătură cu interesele pieţei".

 

×
Parteneri
Ce conţine noua lege a pensiilor. Anunţul ministrului Marius Budăi
x close