Antena 3 CNN Externe Oficialii UE, acuzaţi că "mituiesc" irlandezii pentru a vota în favoarea Tratatului de la Lisabona

Oficialii UE, acuzaţi că "mituiesc" irlandezii pentru a vota în favoarea Tratatului de la Lisabona

Oficialii UE, acuzaţi că "mituiesc" irlandezii pentru a vota în favoarea Tratatului de la Lisabona
Sursa foto: mita
22 Sep 2009   •   20:20

Oficialii europeni sunt acuzaţi că oferă o "mită cinică" alegătorilor irlandezi, în condiţiile în care mai sunt câteva zile până la referendumul pe tema Tratatului de la Lisabona, relatează The Daily Express.


Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anunţat că UE va acorda fonduri de 15 milioane de euro la Limerick, pentru a ajuta la recalificarea a 2.500 de şomeri. Limerick este unul dintre oraşele importante ale Irlandei.

Anunţul a provocat nemulţumirea celor susţin respingerea Tratatului la referendumul de la 2 octombrie. Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei, susţine că fondurile acordate de UE reprezintă o "încrucişare cinică între mită şi intimidare".

Referendumul de la 2 octombrie este cel de-al doilea vot organizat de Irlanda pe tema Tratatului de la Lisabona. Primul a avut loc în iunie 2008, textul fiind respins.

Tratatul de la Lisabona trebuie să fie ratificat de toate statele UE pentru a intra în vigoare. Cei care critică tratatul consideră că documentul oferă prea multă putere Bruxelles-ului. În cazul în care va fi adoptat, tratatul ar urma să reformeze instituţiile europene şi să dea mai multă putere legislativului comunitar.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close