Antena 3 CNN Externe Oficialităţile de la Seul scot din priză cablurile împătimiţilor de jocuri online, pe timp de noapte

Oficialităţile de la Seul scot din priză cablurile împătimiţilor de jocuri online, pe timp de noapte

Oficialităţile de la Seul scot din priză cablurile împătimiţilor de jocuri online, pe timp de noapte
Sursa foto: Foto: pharmacyescrow.com
22 Noi 2011   •   14:35

Dependenţa de calculator este un fenomen care a luat amploare, mai ales în rândul adolescenţilor, şi în Coreea de Sud.
 
În efortul lor de a reduce dependenţa de jocurile pe calculator, autorităţile din Coreea de Sud au emis o lege prin care s-a decis blocarea accesului la site-uri de joc, după miezul nopţii. Utilizatorii care se vor lovi de această restricţie vor fi minorii, informează CNN.

Această lege, numită "Legea închiderii", blochează accesul tinerilor sub 16 ani la site-urile de joc online, imediat după miezul nopţii. Această lege nu se aplică însă şi în cazul jocurilor pe telefon sau al celor de pe site-urile de socializare.

Încercarea Coreei de Sud de a limita accesul adolescenţilor la site-urile de jocuri online vine în condiţiile în care 8 % din populaţia cu vârsta cuprinsă între 8 şi 39 de ani se confruntă cu dependenţa de internet, conform unui studiu realizat în 2010 de National Information Society Agency (NIA).

Reacţia celor vizaţi a fost una fermă şi predictibilă. Impătimiţii de jocuri online consideră această măsură o "mare idioţenie" care nu va stopa fenomenul.

"Poţi spune despre cineva că este alcoolic daca bea mai mult de trei sticle de alcool pe zi, dar nu îl poţi face alcoolic pentru că bea după miezul nopţii" declară avocatul Lee Byung-chan, autorul unei petiţii în care se cere renunţarea la această lege.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close