Antena 3 CNN Externe Olaf Scholz: "Întreruperea bruscă a importurilor de energie din Rusia va arunca Europa în recesiune"

Olaf Scholz: "Întreruperea bruscă a importurilor de energie din Rusia va arunca Europa în recesiune"

O întrerupere bruscă a importurilor energetice din Rusia ar declanșa o recesiune economică în Germania, dar și în Europa, a declarat, ieri, cancelarul german, Olaf Scholz.

Olaf Scholz: "Întreruperea bruscă a importurilor de energie din Rusia va arunca Europa în recesiune"
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Michael Kappeler
de Mia Lungu    |    24 Mar 2022   •   09:15

Cancelarul german a spus, într-un discurs în Bundestag, că țara sa va încheia dependența de gazul rusesc într-un timp rezonabil, însă întreruperea imediată a importurilor din Rusia va lovi puternic și în economia germană, nepregătită pentru o astfel de măsură, potrivit Politico.eu.

"Vom încheia această dependență de gazul, petrolul și cărbunele rusesc cât de repede putem, dar să facem acest lucru de pe o zi pe alta ar însemna să ne aruncăm țara, dar și toată Europa, într-o recesiune", a spus cancelarul Germaniei.

Șeful guvernului de la Berlin a adăugat și că „sute de mii de locuri de muncă vor fi în pericol, iar industrii întregi vor ajunge la marginea prăpastiei”.

"Adevărul este că aceste sancțiuni care au fost deja stabilite au lovit deja dur în unii cetățeni, și nu doar la benzinărie”, a mai afirmat Scholz, care spune și că sancțiunile „nu trebuie să lovească în țările europene mai tare decât în regimul de la Kremlin".

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close